• Een complete maaltijd in één schaal op tafel; voor elke gelegenheid vindt u een heerlijk recept. De mogelijkheden zijn onbeperkt: van vlug en gemakkelijk tot extra feestelijk, van een frisse salade tot een dampende ovenschotel. Het zijn stuk voor stuk verrukkelijke gerechten. Aan tafel dus, voor uw portie eenpans eetplezier!
  • Het verhaal van een echt avontuur dat beleefd wordt aan de poorten van Parijs
  • Niet op voorraad
    Jane Goodall, de wereldberoemde gedragswetenschapper, is een gepassioneerd voorvechtster van de rechten van het dier. In haar nieuwste boek ontvouwt zij, samen met etholoog Marc Bekoff, tien stellingen die ertoe moeten leiden dat er een einde komt aan dierenmishandeling, de geleidelijke vernietinging van het milieu en dientengevolge ook aan veel menselijk leed. Goodall en Bekoff vertellen vol liefde en compassie over hun belevenissen met dieren en laten zien hoe een goede relatie tussen mens en dier voor beiden van levensbelang kan zijn. Maar zij beschrijven ook de gruwelen die de mens het dier aandoet ten behoeve van wetenschap, medicijnen, veeteelt, cosmetica en zelfs voor puur vermaak. En voor wie het nog niet wist: zij maken duidelijk dat het dier wel degelijk over gevoel beschikt!
  • Niet op voorraad
    Een op maat gemaakt individueel kracht- en evenwichtstrainingsprogramma voor thuis.
  • In DE VELE SMAKEN VAN DE INDIASE KEUKEN neemt Madhur Jaffrey, bekend van de BBC, u mee op een culinaire reis door India: van Kashmir in de Himalaja tot aan Kerala in het uiterste zuiden. Ze heeft voor dit bijzonder gevarieerde kookboek de verrukkelijkste regionale recepten verzameld. Bovendien geeft ze een levendige beschrijving van dit uitgestrekte land, waar een grote verscheidenheid in cultuur en taal bestaat tussen de verschillende deelstaten. De diverse bevolkingsgroepen hebben niet alleen hun eigen culturele traditie, maar ook hun eigen culinaire specialiteiten. Daardoor kent de Indiase keuken een rijk palet aan smakelijke gerechten, bijvoorbeeld: Do Piaza Ilamsbout met uien en mint) uit Hyderabad, Patia ffis in donkere saus) uit Gujarat, Labdaray Aloo (aardappelen met gember gekookt) uit Delhi en Sev Ka Raita yoghurt met appel) uit Uttar Pradesh. Madhur Jaffrey werd in Delhi geboren en studeerde in Londen aan de Royal Academy of Drapnatic Arts. Behalve door haar acteerprestaties op Broadway en in films, is ze vooral bekend geworden door haar fantastische kookboeken en haar veelgeprezen BBC-kookprogramma's. Madhur laffrey bewijst opnieuw de gevarieerde aard van de Indiase keuken... de combinatie van smaken is voortdurend van hoog niveau.' - Times Liferary Supplement DE VELE SMAKEN VAN DE INDIASE KEUKEN bevestigt het verhaal dat je bij Indiërs thuis moet eten om hun subtiele en verbijsterende regionale kookstijlen te waarderen. Met het grootste gemak laat Madhur laffrey ons hiermee kennismaken.' - Sundaij Times
  • Bijenkorf Serviezen Na een kort overzicht van de diverse soorten ovens, een tabel voor temperaturen en schakelstanden en wat tips, volgen de recepten op soort. Voorgerechten, soufflés, groenten, vlees, vis en kip, vegetarische gerechten, hartige taarten en zoete gerechten. Tot slot een tabel met maten en gewichten, een alfabetisch en een soortregister. Leuke, voor het merendeel eenvoudig te bereiden recepten die zeker ook jongeren aan zullen spreken.
  • Er is de laatste tijd veel geschreven over Maria Magdalena. Vooral over wie zij niet geweest is. Niet de zuster van Martha en Maria. Niet de gevallen vrouw die zich dankzij Jezus wist op te richten. Niet de prostituee die zich bekeerde en haar verdere leven boete deed. Het eeuwenlang gekoesterde beeld van Mana Magdalena, dat haar seksualiteit beklemtoonde en haar getuigenis verdrong, ligt aan scherven. Alleen: de levende vrouw achter het beeld komt nog te weinig in zicht. In die leemte wil dit boek voorzien. Het wil de lezer meenemen in een speurtocht naar wie Maria Magdalena dan wel geweest zou kunnen zijn. De oudste bronnen die Maria Magdalena noemen, zijn overbekend. Het zijn de evangeliën die in de bijbel zijn opgenomen. Een aantal jongere bronnen, zoals de teksten van de kerkvaders, is ook steeds toegankelijk geweest. Maar de afgelopen twee eeuwen zijn er, vooral in de woestijn van Egypte, vondsten van oude teksten gedaan die de kerkelijke traditie niet bewaard had. De zoektocht naar Maria Magdalena leidt naar Het Evangelie naar Maria
  • Niet op voorraad
    Bevat 1)De vergiftide port 2) Kabaal op de Bellona Club 3) Monty gaat op de geur af 4) Lijk in zicht 5) Maher-Sjalal-Hsjbaz Hard-boiled & Noir Klassieke misdaadromans
  • The Silver Corridor Oorspronkelijke titel Essef - Selectie verhalen die een representatieve dwarsdoorsnede van Ellisons werk vormt. Zie ook de Scan's
  • Provence een culinaire reis Landschapsfotos Michael Freeman Provence is de gouden hoek van Frankrijk. Het gebied reikt van de Alpen tot de Middellandse Zee, en van de Rhone tot de Italiaanse grens, en is uiterst gevarieerd. Het werd veroverd door de oude Grieken en de oude Romeinen, en huisvestte bijna een eeuw lang de Pauselijke zetel en bood onderdak aan beroemde kunstenaars als Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus en Pagnol. Elk aspect van zijn geschiedenis heeft duidelijke sporen in dit gebied achtergelaten. Dit is een land van bloeiende tijm en geurige lavendel, van vuurrode tomaten en zonovergoten olijfbossen. De Provençaalse dis zou niet kunnen bestaan zonder de, ingrediënten die worden geleverd door onherbergzame berghellingen of door de diepblauwe wateren van de Cóte d'Azur. Op de tafel vindt men de resultaten van een gevarieerde en verrukkelijke keuken die is gebaseerd op de beste landbouwprodukten, zeebanket en vleessoorten, en een weerspiegeling is van een hoogstaande en eerbiedwaardige culinaire traditie. Geen culinair schrijver kent deze streek en zijn keuken beter dan Richard Olney, die 220 recepten heeft bijeengebracht die kenmerkend zijn voor het erfgoed en de eenvoud van de Provençaalse keuken. Dit zijn gerechten die al sinds eeuwen in lokale keukens worden bereid: de bouillabaisse van Marseille, de door Nice geïnspireerde estouffade, de soupe de poisson van de Bouches-du-Rhóne, gegratineerde aardappelen niet knoflook uit de Vaucluse, in rode wijn gepocheerde peren uit de Var. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin Richard Olney de hoekstenen van de Provenoçaalse keuken beschrijft: zoals hoe men aïoli, een coulis van tomaten en bouquets garnis maakt-, aanwijzingen voor het inmaken van olijven, zelf azijn maken en informatie over aanbevelenswaardige wijnen uit deze streek. De recepten zijn gefotografeerd door Peter Johnson, terwijl Janice Baker de stilering verzorgde. Daartoe reisden zij naar de Provence om de recepten tegen kleurrijke Provenoçaalse achtergronden vast te leggen. Daarnaast zorgen de landschapsfoto's van Michael Freeman en de geïnformeerde tekst van Jacques Gantié voor een meer dan portret van het Provençaalse leven.

Titel

Ga naar de bovenkant