-
Voor het voorplat is gebruik gemaak van een schilderij van Jan Goeting 1950 en voor de Achterplaat van een madaillon van A. Goudschaal 1914 Met 10 bladzijden zwart wit foto' Biografie van Victorine Hefting, van 1947 tot 1950 directrice van het Gemeentemuseum in Den Haag, en van 1950-1964 gehuwd met de uitgever Bert Bakker sr., werd in 1905 geboren als dochter van een Utrechtse huisarts. Biografie van Victorine Hefting(1905). Zij heeft o.a. door haar werk als directrice van het Haagse Gemeentemuseum, haar huwelijk met de uitgever Bert Bakker en haar vele artistieke en politieke contacten een belangrijke rol gespeeld in het culturele leven van Den Haag. Op zeer openhartige wijze met veel details wordt het levensverhaal verteld van haar vroegste jeugd, haar huwelijken, haar vriendschappen en de relaties en contacten op haar werk. In de meestal rondom een persoon gecomponeerde hoofdstukken ligt de nadruk op de waardering voor, of de kritiek op de persoonlijke eigenschappen van de mensen die haar leven beinvloed hebben. Over het werk van de kunstenaars wordt bij de schrijvers en dichters (bv. Nijhoff, Achterberg en Nagel) weinig, bij de beeldende kunstenaars (bv. Jan van Heel, Co Westerik, Willem Hussem en Kees Andrea) nagenoeg niets gezegd. Naast een onderkoeld verslag van een dramatische levensloop geeft het boek een persoonlijke visie op zo'n veertig jaar culturele geschiedenis van Den Haag.
-
Niet op voorraadHerbs The cook's guide to flavourful and aromatic ingredients Oorspronkelijke titel Gebruikers Sporen en Geel verkleuring Redactie Heleen Silvis Omslagontwerp Ton Wienbelt Den Haag Het kruiden kookboek is hèt culinaire naslagwerk voor smaakmakende en aromatische ingrediënten. Kruiden, van frisse munt tot geurige lavendel, geven een gerecht een karakteristieke smaak en een heerlijke geur. Met meer dan 150 smakelijke, kruidige recepten voor voedzame soepen en snacks, lichte lunches, alledaagse maaltijden en verfijnde desserts. Recepten voor kruidentheeën en -tisanes, verfrissende vruchtensappen en dranken, oliën en azijn. En ook suggesties voor het kruiden van kaas, boter, sauzen en zelfs zout en suiker. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het zelf kweken van kruiden. Met de kruidige recepten voor bijzondere broden en pizza's, roomijs en desserts, heerlijke soepen, zomerse salades, geurige risotto's en rijstschotels of eigentijdse vegetarische, vlees- of visgerechten geeft u uw kookkunst een oppepper.
-
Niet op voorraadOp basis van oeroude inzichten van de oosterse geneeskunde heeft Kim da Silva een manier ontwikkeld om de zogeheten mudra's of vingerreflexzones in het dagelijks leven zinvol te gebruiken. Het enige wat u nodig heeft zijn uw beide handen. Met de vingerhoudingen kunnen we onszelf in evenwicht brengen en dat is een zeer effectief middel om onze gezondheid weer in eigen handen te nemen. Geïllustreerd met foto's en tekeningen
-
Niet op voorraadC.S. Lewis ontving veel brieven van kinderen na het verschijnen van de Narniasprookjes. Hij schreef altijd terug, beantwoordde hun vragen en gaf uitleg over de wonderlijke wereld die hij in zijn boeken creëerde. Daarnaast vertelde hij wat hij vond van school (hij had een hekel aan rekenen), hoe het was om schrijver te zijn en hoeveel tijd hij besteedde aan het verzorgen van zijn zieke vrouw en alle dieren in en rondom het huis. Religieuze kwesties en alledaagse gebeurtenissen behandelde hij met evenveel ernst en toewijding. Dit boek bevat antwoordbrieven van Lewis die bij schreef tussen 16 juli 1944 en 21 november 1963, de dag voor zijn overlijden.
-
Een complete maaltijd in één schaal op tafel; voor elke gelegenheid vindt u een heerlijk recept. De mogelijkheden zijn onbeperkt: van vlug en gemakkelijk tot extra feestelijk, van een frisse salade tot een dampende ovenschotel. Het zijn stuk voor stuk verrukkelijke gerechten. Aan tafel dus, voor uw portie eenpans eetplezier!
-
Niet op voorraadJane Goodall, de wereldberoemde gedragswetenschapper, is een gepassioneerd voorvechtster van de rechten van het dier. In haar nieuwste boek ontvouwt zij, samen met etholoog Marc Bekoff, tien stellingen die ertoe moeten leiden dat er een einde komt aan dierenmishandeling, de geleidelijke vernietinging van het milieu en dientengevolge ook aan veel menselijk leed. Goodall en Bekoff vertellen vol liefde en compassie over hun belevenissen met dieren en laten zien hoe een goede relatie tussen mens en dier voor beiden van levensbelang kan zijn. Maar zij beschrijven ook de gruwelen die de mens het dier aandoet ten behoeve van wetenschap, medicijnen, veeteelt, cosmetica en zelfs voor puur vermaak. En voor wie het nog niet wist: zij maken duidelijk dat het dier wel degelijk over gevoel beschikt!
-
Niet op voorraadEen op maat gemaakt individueel kracht- en evenwichtstrainingsprogramma voor thuis.
-
In DE VELE SMAKEN VAN DE INDIASE KEUKEN neemt Madhur Jaffrey, bekend van de BBC, u mee op een culinaire reis door India: van Kashmir in de Himalaja tot aan Kerala in het uiterste zuiden. Ze heeft voor dit bijzonder gevarieerde kookboek de verrukkelijkste regionale recepten verzameld. Bovendien geeft ze een levendige beschrijving van dit uitgestrekte land, waar een grote verscheidenheid in cultuur en taal bestaat tussen de verschillende deelstaten. De diverse bevolkingsgroepen hebben niet alleen hun eigen culturele traditie, maar ook hun eigen culinaire specialiteiten. Daardoor kent de Indiase keuken een rijk palet aan smakelijke gerechten, bijvoorbeeld: Do Piaza Ilamsbout met uien en mint) uit Hyderabad, Patia ffis in donkere saus) uit Gujarat, Labdaray Aloo (aardappelen met gember gekookt) uit Delhi en Sev Ka Raita yoghurt met appel) uit Uttar Pradesh. Madhur Jaffrey werd in Delhi geboren en studeerde in Londen aan de Royal Academy of Drapnatic Arts. Behalve door haar acteerprestaties op Broadway en in films, is ze vooral bekend geworden door haar fantastische kookboeken en haar veelgeprezen BBC-kookprogramma's. Madhur laffrey bewijst opnieuw de gevarieerde aard van de Indiase keuken... de combinatie van smaken is voortdurend van hoog niveau.' - Times Liferary Supplement DE VELE SMAKEN VAN DE INDIASE KEUKEN bevestigt het verhaal dat je bij Indiërs thuis moet eten om hun subtiele en verbijsterende regionale kookstijlen te waarderen. Met het grootste gemak laat Madhur laffrey ons hiermee kennismaken.' - Sundaij Times
-
Bijenkorf Serviezen Na een kort overzicht van de diverse soorten ovens, een tabel voor temperaturen en schakelstanden en wat tips, volgen de recepten op soort. Voorgerechten, soufflés, groenten, vlees, vis en kip, vegetarische gerechten, hartige taarten en zoete gerechten. Tot slot een tabel met maten en gewichten, een alfabetisch en een soortregister. Leuke, voor het merendeel eenvoudig te bereiden recepten die zeker ook jongeren aan zullen spreken.