De Middellandse Zee, een culinaire reis met authentieke recepten uit het Middellandse-Zeegebied Goldstein, Joyce . Recepten Teksten zijn Ayla Algar Foto’s recepten Peter Johnson Stilering Janice Baker

21,75

9789054268123

This field can't be Empty

Doos 786 Boek 2

This field can't be Empty

Goldstein, Joyce . Recepten Teksten zijn Ayla Algar Foto's recepten Peter Johnson Stilering Janice Baker

This field can't be Empty

Lantaarn B.v, De is een handelsmerk van Time Life Boeken uit 1995

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Gebonden 34x26 formaat 256 pagina's [harde kaft] Authentieke recepten uit de Regionale Keukens

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: á € 3,90 - Pakket: á € 5,95

This field can't be Empty

De Middellandse zee een culinaire reis
De mediterrane wateren worden door drie continenten begrensd: Europa, Azië en Afrika, en sinds de oudheid was deze zee van vitaal belang voor de ontwikkeling van haar keuken. De kusten van Catalonië, Turkije, Tunesië en Marokko en hun beschavingen delen alle in de rijkdommen van het Middellandse-Zeebekken. De keuken is gebaseerd op lokale ingrediënten als bepaalde soorten vis, schaal en schelpdieren, maar ook op algemeen gangbare produkten als granen, vruchten en specerijen. De mediterrane tafel is beladen met gekruide olijven, gepureerde aubergine, kikkererweten en sesamzaad; een met komijn gekruide sinaasappelsalade; broden op griesmee en eierbasis en kop bereid met ingemaakte citroenen, geserveerd op een bed dampende couscous. Als nagerechten zijn er baklava komafa-gebak, ingemaakte vijgen en rozeblaadjes; en amandelkoekjes begeleiden kopjes Turkse koffie of met honing gezoete muntthee. Maak een keuze uit deze genoemde recepten of uit de ruim 200 andere recepten die zijn bijeengebracht in dit deel van de culinaire reisserie, een cruise door het Middellandse-Zeegebied. De beroemde restaurateur, chef-kok en schrijfster Joyce Goldstein heeft ruim 200 recepten verzameld die de veelzijdigheid en tradities van de mediterrane keuken weerspiegelen. Dit zijn gerechten die al eeuwen worden bereid in de keukens van Zuid-Spanje, de Provence, zuidelijk Italië, Griekenland en de Balkan, Turkije, Israël, Libanon, Egypte, Syrië, Tunesië, Algerije en Marokko. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin basistechnieken en belangrijke begrippen uit de mediterrane keuken worden beschreven. Elk recept is prachtig in beeld gebracht in kleurenfoto’s die het werk zijn van de fotograaf Peter Johnson en stiliste Janice Baker. Tal van adembenemende landschapsfoto’s en een verhelderende tekst over de culinaire geschiedenis van dit deel van de wereld voltooien dit gedenkwaardige portret van het mediterrane leven.

Artikelnummer: 9789054268123 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant