Ballenjongen Vermeegen, Harry.

Ballenjongen Vermeegen, Harry.

9,75

9789022982570

This field can't be Empty

Doos 707 Boek 2

This field can't be Empty

Vermeegen, Harry.

This field can't be Empty

Bruna Uitgevers, A.W. te Utrecht uit 1995 3e Druk

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Paperback 21x13 formaat 143 pagina's slappe kaft

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: € 3,90 - Pakket: € 5,95

This field can't be Empty

Een bal kan raar rollen. Zo speel je nog met Louis van Gaal op straat en word je op een Amsterdamse handelsschool keurig opgeleid tot middenstander, en zo werk je als sportjournalist bij het dagblad De Tijd.
Harry Vermeegen werkte vervolgens onder andere voor Accent en Kick, voor Radio Noordzee, voor het VARA-radioprogramma Tussen start en finish, en was in 1979 voor het eerst als voetbalverslaggever en interviewer op de televisie te zien in het programma Voetbal ’80.
Nadat hij zich een aantal jaren slechts vanaf de zijlijn met de sport had beziggehouden, zat hij er daarna weer middenin met Die 2: Nieuwe Koeien en nu De regenjas.
Ballenjongen gaat over bijzondere ontmoetingen. Het is een boek vol voorvallen, anekdotes en gesprekken met mensen die tot de verbeelding spreken. Prominenten, voetballers en trainers; waar hebben ze het over als de camera niet loopt?
Verhalen over onder anderen Louis van Gaal, Ronald Koeman, Aron Winter, Romario, Trevor Brooking, Leo Beenhakker, Jan Wouters, Diego Maradona, Edgar Davids, Peter van Vossen, Gerald Vanenburg, Bryan Roy en Ruud Gullit.
In Ballenjongen schrijft Harry Vermeegen, zonder pretenties, over het spel, de bal en de hoofdrolspelers.
Toon minder
Recensie(s)
Als sportjournalist begonnen bij het dagblad “De Tijd” heeft de auteur van deze bundel korte verhalen vervolgens vanaf 1979 als voetbalverslaggever meegewerkt aan diverse radio- en t.v.-programma’s. In die hoedanigheid heeft hij verschillende prominente figuren uit de top van de (inter)nationale voetbalwereld persoonlijk ontmoet. Deze ontmoetingen vormen de basis van deze bundel anekdotes over en gesprekken met bekende trainers (Louis van Gaal, Leo Beenhakker) en voetballers uit het recente verleden (Coen Moulijn, Frans de Munck) en het heden (Edgar Davids, Peter van Vossen). Een vlotte stijl maakt deze bundel met enkele zwart-witte foto’s leesbaar voor een breed (voetbal)publiek. Toptien-boek.

Artikelnummer: 9789022982570 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ’s Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Titel

Ga naar de bovenkant