Frankrijk, Een culinaire reis Authentieke recepten uit de Regionale Keukens M. Comolli Recepten De gezusters Scotto Tekst Gilles Pudlowski Fotografie Pierre Hussenot en Peter Johnson met Leo Meier

21,75

9789070485672

This field can't be Empty

Doos 786 Boek 2

This field can't be Empty

M. Comolli Recepten De gezusters Scotto Tekst Gilles Pudlowski Fotografie Pierre Hussenot en Peter Johnson met Leo Meier

This field can't be Empty

Lantaarn B.v, De is een handelsmerk van Time Life Boeken uit 1989

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Gebonden 34x26 formaat 256 pagina's [harde kaft]

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: á € 3,90 - Pakket: á € 5,95

This field can't be Empty

FRANKRIJK EEN CULINAIREE REIS
Een unieke verzameling van ruim 240 recepten uit de verschillende streken van Frankrijk getuigt van de heerlijke en gevarieerde produkten die ten grondslag liggen aan de reputatie die dit land geniet als een van de meest vermaarde centra van gastronomie in de wereld. Frankrijk – een culinaire reis biedt de lezer een gekend beeld van een stijl van koken die in tal van publicaties ten onrechte onderbelicht wordt: een stijl die reeds eeuwenlang in families mondeling is overgeleverd. De resultaten van die voortreffelijke kookstijl die zo rijk aan traditie is, staan nog heden ten dage in alle streken van dit pracht land te sudderen en borrelen op fornuizen in boerderijen en knusse, landelijke herbergen. Frankrijk – een culinaire reis voert de lezer van het landschap naar de tafel. Er wordt ingegaan op de nauwe verwevenheid van de geschiedenis en geografische en culinaire eigenheden van de verschillende landstreken, en de mensen die er het eten tot zo’n unieke belevenis maken. Zonder de overvloed aan oesters, zonder cassoulet, zonder hochepot, zonder bourride, en zonder de begeleidende wijnen en biersoorten zou Frankrijk eenvoudig Frankrijk niet zijn. De speciaal in opdracht voor dit boek gemaakte foto’s vormen een lofzang op de verscheidenheid en schoonheid van het Franse landschap: de rotsige heuvels in het zuiden, de pittoreske vissersdorpjes langs de westkust, de weidegronden langs de Loire, de kleurrijke Middellandse-zeekust, de trotse Alpen en de vulkanische plateaus van het Massif Central. De recepten in dit boek werden verzameld door de gezusters Scotto – de culinaire schrijfsters Marianne Comolli, Elisabeth Scotto en Michele Carles – die in Parijs opgroeiden en in hun jeugd elke zomer op het platteland doorbrachten. Elk recept is met de grootste zorg geschreven, uitgeprobeerd en gefotografeerd voor dit boek. Frankrijk – een culinaire reis is het verhaal van de oude schat van de regionale geastronomie, een verhaal dat op meeslepende wijze wordt verteld door de schrijver Gilles Pudlowski en op superieure wijze wordt verbeeld in de kleurenfoto’s van Pierre Hussenot en Leo Meier.

Artikelnummer: 9789070485672 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant