Noorderzon Terwijl het drama van de Molukse treinkaping bij de Punt een gevoelige dertienjarige Indische jongen in de ban houdt , voltrekt zich ook in zijn eigen jonge leven een tragedie die hem het echte leven doet kennen

11,75

9789035119611

This field can't be Empty

Doos 784 Boek 2

This field can't be Empty

Frank Noë Omslagontwerp Marten Jongema Fotoachterplaat Philip Mechanicus

This field can't be Empty

Prometheus, Uitgeverij en Bert Bakker Uitgeverij te Amsterdam uit 1998

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Gebonden 20x12 formaat 192 pagina's [harde kaft] Biep exemplaar

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: á € 3,90 - Pakket: á € 5,95

This field can't be Empty

De ouders van Billy Betoel drijven een Indisch restaurant op een waddeneiland. Billy’s vader, een gedreven Indische kok, voelt zich steeds minder op zijn gemak – hij heeft een afkeer van het eiland en zijn huwelijk dreigt op de klippen te lopen. Het gezin Betoel staat onder hoogspanning, maar Billy gaat geheel op in de door Mollukse jongeren uitgevoerde treinkaping bij De Punt. Billy fantaseert over het heroïsche kapersleven, maar ook over het bizarre Lot van de gijzelaars, terwijl zich in zijn directe omgeving, ongemerkt, een drama voltrekt.

Noorderzon vertelt het indringende verhaal van drie cruciale weken in het leven van een gevoelige jongen, die langzaam maar zeker in verzet komt tegen zijn iets oudere zus Rosa, tegen zijn ouders, en tegen de eilandbewoners, die niet nalaten hem het gevoel te geven dat hij anders is. In het zilte, weidse, van mysterie doortrokken waddenlandschap ontrolt zich een aangrijpende tragedie van een jongen die tegen willen dank de echte wereld ontdekt.

Artikelnummer: 9789035119611 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant