My generation [ Popverhalen ] Zelfs voor pophaters moet dit een aanstekelijk boek zijn [ Max Pam] Verbogt, Thomas . Omslagontwerp en illustratie Roelof Mulder

11,75

9789020459777

This field can't be Empty

Doos 785 Boek 2

This field can't be Empty

Verbogt, Thomas . Omslagontwerp en illustratie Roelof Mulder

This field can't be Empty

Veen, L.J. [Pandora] Uitgeverij te Amsterdam uit 2003

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Paperback 21x11 formaat 150 pagina's slappe kaft Foto's auteur Harminke Medendorp

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: á € 3,90 - Pakket: á € 5,95

This field can't be Empty

Al bijna zijn hele leven is Thomas Verbogt een hartstochtelijke liefhebber van popmuziek. Hij groeide op met Rolling Stones, Pretty Things, Who, Kinks en Beatles. Hij bezocht kelders waar Golden Earrings en Cuby + Blizzards optraden. En in het enige hasjcafe dat zijn toenmalige woonplaats Nijmegen rijk was, luisterde hij met gesloten ogen naar Hendrix, Pink Floyd en Soft Machine. De nadagen van zijn puberteit vielen samen met de opkomst van Velvet Underground, met Lou Reed en Nico, die de stemmen van het begin van de jaren zeventig werden.
Popmuziek was het voedsel van zijn dromen en zijn dromen waren het voedsel van de werkelijkheid. En eigenlijk is dat altijd zo gebleven. Nog steeds draait hij het liefst plaatjes en laat dan de beste plaatjes horen aan vrienden die ook van plaatjes draaien houden. Soms komt de luchtgitaar uit de geheime koffer.
Het openingsverhaal van My generation gaat onder meer over de muziek van de bands die hierboven genoemd worden. Het is een autobiografisch verhaal, evenals de overige verhalen, over het hart van de muziek die al zo lang door Verbogts dagen klinkt. De verhalen van My generation zijn geestig en melancholiek. Niks jeugdsentiment, want niets ging voorbij. Daar gaan de verhalen ook over: over de angst een zekere innigheid kwijt te raken.

Artikelnummer: 9789020459777 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant