Handboek Natuur Monumenten .. natuur – en – Wandelgebieden in Nederland

9,75

9789070099336

This field can't be Empty

Doos 124 Boek 4

This field can't be Empty

Winsemius Pieter Dr Vader van de voormalige Nederlandse minister van milieu Pieter Kabinet-Lubbers I (1982-1986)

This field can't be Empty

Vereniging tot behoud Natuumonumenten in Nederland uit 1991 's Gravenland

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Paperback 416 pagina's 21x14 formaat net exemplaar

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: á € 3,90 - Pakket: á € 5,95

This field can't be Empty

Kabinet-Lubbers I (1982-1986) No Nonsense-Kabinet

Natuurmonumenten presenteert handboek
De Vereniging Natuurmonumenten heeft dinsdag haar nieuwe Complete gids natuur- en wandelgebieden in Nederland gepubliceerd, beter bekend als het handboek van Natuurmonumenten….

17 april 1996, 0:00
Van onze verslaggever

RHEDEN

Het nieuwe boek bevat een beknopte beschrijving van 2400 natuurterreinen in Nederland, waarvan de meeste voor het publiek toegankelijk zijn. Natuurmonumenten zet daarmee de traditie voort om niet alleen haar eigen terreinen (72 duizend hectare) op te nemen, maar ook andere gebieden.

Het boek biedt een bijna compleet overzicht van alle natuurterreinen, inclusief die van Staatsbosbeheer (tweehonderdduizend hectare) de provinciale landschappen (72 duizend hectare), particuliere eigenaren (honderdduizend hectare) en gemeenten. Vijftig, particuliere eigenaren hebben niet aan het boek meegewerkt.

De nieuwe editie verschilt in een aantal opzichten sterk van de vorige. Daarin waren de natuurgebieden nog per provincie ingedeeld, nu is gekozen voor een alfabetische volgorde. Wie de naam van een natuurgebied niet kent, kan te rade gaan bij de detailkaarten die meer dan tachtig pagina’s beslaan en waar alle natuurterreinen in dat gebied vermeld staan. Bovendien is er een plaatsnamenregister.

Een ander verschil is dat de nieuwe gids kleurenfoto’s bevat. In de vorige editie werd volstaan met tekeningen. Hier en daar geeft de nieuwe gids uitleg over speciale onderwerpen, zoals de krijtflora in Limburg, de forten van de Hollandse Waterlinie, landgoederen en ontwikkelingen in het natuurbeheer zoals een natuurlijk bosbeheer.

Voorzitter P. Winsemius van Natuurmonumenten bood dinsdag in Rheden de eerste exemplaren aan de zusterorganisaties aan.

De belangrijkste doelstelling van het boek is de natuur voor de Nederlandse bevolking toegankelijk te maken. ‘In dit opzicht is dit boek beter dan het vorige’, zei Winsemius. ‘Het is toegankelijker, uitnodigender en we hebben uiteraard ook de nieuwe natuurgebieden opgenomen.’

Artikelnummer: 9789070099336 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant