Gimmick! is een roman Gimmick ! is een tragische liefdesgeschiedenis, geschreven in de taal van de straat. In dit boek zet Zwagerman een rauwe werkelijkheid neer, waarin seks, drugs en rock ’n roll de boventoon voeren.

13,75

9789029588584

This field can't be Empty

Doos 686 Boek 2

This field can't be Empty

Zwagerman (Alkmaar 18 november 1963 - Haarlem 8 september 2015), Johannes Jacobus Willebrordus (Joost)

This field can't be Empty

De Arbeiderspers te Amsterdam uit 1989 5e Druk omslag Nico Richter

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Paperback 235 pagina's 21x13 formaat slappe kaft Grote ABC Nr. 662

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: á € 3,90 - Pakket: á € 5,95

This field can't be Empty

Joost Zwagerman (Alkmaar, 1963) debuteerde in 1986 met zijn roman ‘De houdgreep’ en schreef nadien onder meer de romans ‘Vals licht’, ‘De buitenvrouw’ en ‘Zes sterren’. Hij behoorde in de jaren tachtig tot de dichtersgroep De Maximalen. Naast romans en po?e schrijft Zwagerman columns, kritieken en essays over popmuziek, literatuur en beeldende kunst. Hij is dee samensteller van de monumentale bloemlezing ‘De Nederlandse en Vlaamse literatuur van 1880 in 250 verhalen’.

Gimmick! is een tragische liefdesgeschiedenis, geschreven in de taal van de straat. In dit boek zet Zwagerman een rauwe werkelijkheid neer, waarin seks, drugs en rock ’n roll de boventoon voeren. Maar Gimmick! gaat over meer. In de roman legt de zuiverheid van de liefde het af tegen het lege bestaan van een stel op geld, seks en drugs beluste kunstenaars in het hippe Amsterdam van de jaren tachtig van de vorige eeuw. De aan liefdesverdriet lijdende jonge kunstenaar Raam loopt in dit dolgedraaide wereldje op tegen de zinloosheid van zijn bestaan. Gimmick! is Zwagermans tweede roman en betekende zijn doorbraak naar een groot publiek.

Artikelnummer: 9789029588584 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant