Caliban Roger Macbride Allen Asimov Isaac Asimov (1920-1992) werd als Isaak Judovitsj Ozimov geboren in het Russissche Petrovitsj, Vertaling Maarten Meeuwes

13,75

9789029048804

This field can't be Empty

Doos 782 Boek 2

This field can't be Empty

Asimov Isaac Asimov (1920-1992) werd als Isaak Judovitsj Ozimov geboren in het Russissche Petrovitsj, Vertaling Maarten Meeuwes

This field can't be Empty

Meulenhoff, J.M. SF & Fantasy Uitgeverij te Amsterdam uit 1991

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Paperback 20x12 formaat 380 pagina's slappe kaft Omslagillustratie Ralph McQuarrie

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: á € 3,90 - Pakket: á € 5,95

This field can't be Empty

De Ruimters waren de voorvaderen van de mannen en de vrouwen die in een grijs verleden met hun robots de Aarde ontvluchtten. Met behulp van de robots terravormden de Ruimters 50 werelden en schiepen een cultuur van grote schoonheid en verfijning.
De Blijvers, robothaters bij uitstek, sprongen voorbij de Ruimterwerelden. Hun wantrouwen en angst jegens de robots droeg er weinig toe bij Ruimters en Blijvers tot elkaar te brengen.
Op Inferno, een van de werelden waar Ruimters en Blijvers een dappere poging tot samenwerking deden, dreigt het wankele evenwicht nu te worden verstoord door de voortekenen van een op handen zijnde crisis. Want op deze wereld ontwaakt robot CBN-001, de eerste robot met een gravitonisch brein Caliban.

Bij zijn ontwaken treft Caliban aan zijn voeten het ontzielde lichaam van Fredda Leving, coryfee van het wetenschappelijk onderzoek op Inferno. Caliban weet niets. Zijn geheugen is leeg, hij heeft geen ervaringsgrond om hem te leiden.

Hij ontsnapt uit zijn embryo, het laboratorium waar hij werd gebouwd, en stelt zijn omgeving zwaar op de proef, soms met opzet, dan weer uit grenzeloze naïviteit, en vooral dan zijn de gevolgen dramatisch.

Als de ongeregeldheden die als gevolg daarvan ontstaan keer op keer een overtreffende trap bereiken, krijgt politiefunctionaris Alvar Kresh een opdracht: ‘Los deze zaak op, Kresh. Als u dat niet doet, veroordeelt u deze planeet tot de ondergang’.

 

 

Artikelnummer: 9789029048804 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant