Buren egmond en oranje Over heren, graven en prinsen. Aan Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander. Prins van Oranje en Jonkgraaf van Buren

19,75

9789026103643

This field can't be Empty

Doos 711 Boek 2

This field can't be Empty

Coppens Thera Aan Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander Prins van Oranje en Jonkgraaf van Buren

This field can't be Empty

Fontein, Uitgeverij De Stichting Oud Buren" in samenwerking met uitgeverij de Fontein te Baarn

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Gebonden 239 Pagina's 23x15 net exemplaar harde kaft

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: á € 3,90 - Pakket: á € 5,95

This field can't be Empty

Thera Coppens (1947) is auteur van vele historische boeken waaronder Marie Cornélie. Dagboek van haar reis naar het hof van St. Petersburg’, Dageraad van Oranje Nassau en Hortense. De vergeten koningin van Holland. Ze schreef artikelen in onder meer NRC Handelsblad, Vitrine/het Museumtijdschrift en Nouveau.

Deze geschiedenis van Kasteel Buren in de Betuwe en haar bewoners, de graven en gravinnen van Buren, begint in 1537, toen het kasteel door een Italiaanse architect grondig werd verbouwd in opdracht van graaf Floris. Zijn zoon Maximiliaan werd een steunpilaar van Karel V en wist zijn enig kind Anne in 1551 uit te huwelijken aan Prins Willem van Oranje. Hun nakomelingen behoren dan ook tot het Huis van Oranje-Nassau. Na ± 1650 was er van Oranje-zijde weinig belangstelling voor het kasteel, dat in 1795 door de Franse bezetters werd gesloopt. In dit boek, dat de auteur schreef in opdracht van de Stichting Oud Buren, legt zij de nadruk op de bewoners. Over hen en hun band met het kasteel en het stadje Buren schrijft zij levendig en informatief, maar minder geinspireerd dan in eerder werk. Het geheel is royaal en goed geillustreerd. De Latijnse en wetenschappelijke/historische termen worden niet verklaard.

Artikelnummer: 9789026103643 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant