Belasting, vrijheid en eigendom. Hoe belastingheffing leidde tot meer zeggenschap voor burgers en meer eenheid tussen staten 511-1787 Grapperhaus, Ferdinand .H.M.

25,75

9789060116647

This field can't be Empty

Doos 706 Boek 2

This field can't be Empty

Grapperhaus, Ferdinand .H.M.

This field can't be Empty

Walburg Pers Uitgeverij te Zutphen en Boekproduktie en vormgeving van Uniepers te Amsterdam uit 1989 Belasting, vrijheid en eigendom. werd uit gegeven ter gelegenheid van het 50 - jarig jubileum van Meijburg & Co belasting adviseurs te Amster

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Gebonden 28x20 formaat 408 pagina's [harde kaft]

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: á € 3,90 - Pakket: á € 5,95

This field can't be Empty

Voorin geschreven

Onderhoudend over belastingen schrijven is een kunst; dat Grapperhaus die beheerst, bewijst hij na zijn boek over Alva en de tiende penning hiermee opnieuw. Aan de hand van vijf perioden uit de geschiedenis wil hij laten zien, hoe vorst en overheid gaandeweg gedwongen werden om in ruil voor belastingheffing steeds meer medezeggenschap te geven aan hun onderdanen; dat schiep tegelijk meer eenheid in dikwijls loshangende gebieden. De panoramische wijze waarop de schrijver dit thema van Frankrijk in de vijfde eeuw via Keulen in de middeleeuwen, opnieuw Alva, het voorspel van de Engelse burgeroorlog tot aan de onafhankelijkheidsstrijd van de V.S. vervolgt, maakt het werk samen met de uitbundige illustraties tot een dankbaar leesboek. Voor een handboek belastinggeschiedenis ontbreken teveel facetten, maar wie meer wil weten kan terecht bij de uitgebreide literatuuropgave. Ook een persoonsregister ontbreekt niet. Zeer verzorgde uitgave.

Artikelnummer: 9789060116647 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant